top of page
רוצה לדעת עוד על התכנית?
אנחנו תמיד נשמח לענות!
תנאי קבלה
הקבלה לתוכנית על סמך קבלה למחלקה הראשית. לחצ/י כאן כדי לראות את סיכויי הקבלה שלך.
עוד לא החלטת עם מה לשלב? אנחנו במרחק מייל אחד ונשמח לעזור!
בנוסף- יש לנו אתר חדש!
מוזמנים לבוא לקבל עוד מידע על המסלול ללימודי אירופה
מבנה הלימודים
שנה א'
קורס מבוא: 4 נק"ז
קורסי בחירה: 4 נק"ז
שנה ב'
קורס חובה: 4 נק"ז
קורסי בחירה: 4 נק"ז
שפה אירופית לבחירה (צרפתית, גרמנית, איטלקית ועוד): 8 נק"ז
(4 נק"ז בחירה + 4 נק"ז כללי)
שנה ג'
קורסי בחירה: 4 נק"ז
סמינר: 4 נק"ז
לתוכנית הלימודים 2023-2024
אנחנו מאמינים שכדי להבין את אירופה והזירה הבינלאומית, צריך לשלב לימודים תיאורטיים עם עשייה. החטיבה מציעה סיורים אקדמיים בסבסוד, המוכרים כקורס בהיקף 2 נק"ז, כחלק מתוכנית הלימודים.
אז איך זה עובד?
בואו נגיד שהתואר שלכם הוא 100%, ומתוכם מחלקה שוות ערך ל-50% וחטיבה ל-25% (מבטיחים שלא יהיו פה יותר מדי מספרים וגרפים).
המשמעות היא שבתואר בפקולטה למדעי הרוח והחברה אפשר לבחור לשלב 2 מחלקות (50%+ 50%), או לשלב מחלקה (50%) ו-2 חטיבות (25%+25%).
ההרשמה לשנת הלימודים
התשפ"ד (2023-2024) בעיצומה!
בואו להיות חלק מהמרכז המוביל בישראל להוראת וחקר האיחוד האירופי. החטיבה מציעה תכנית לימודים הכוללת 28 נק"ז, ומתמקדת בתחומים רבים, בהם: פוליטיקה אירופית, יחסים בינלאומייים, כלכלה, דיפלומטיה, משפט בינלאומי, סוציולוגיה, תרבות והיסטוריה. כל קורס מציע זווית שונה ומעניינת על האיחוד האירופי והחברות בו, תוך מתן דגש על ערכי האיחוד, מבנה האיחוד האירופי, חקיקה, זהות, לאומיות ולאומנות אירופית, הגירה ופליטים, יחסי ישראל והאיחוד האירופי ומיקומו של האיחוד האירופי במגרש הבינלאומי.
החטיבה מאפשרת לשלב את הלימודים עם תחומים נוספים בהם פוליטיקה וממשל, כלכלה, ניהול, פסיכולוגיה, מזרח תיכון, תקשורת, לימודי אפריקה, חינוך ועוד.
כך אפשר לשלב את כל מה שמעניין אותך, עם מבט קדימה, לעתיד המקצועי שלך.
שניה, מה זה?
חטיבת אדנאואר ללימודי פוליטיקה וחברה אירופית מביאה את אירופה לישראל.
ואם שאלת את עצמך למה דווקא אירופה...
רב קו, שמיים פתוחים, +ERASMUS, מאבקים סביבתיים, תוכניות בתחום התקשורת ועוד; כל אלו רק דוגמה לשיתוף הפעולה המתמשך בין האיחוד האירופי וישראל.
עם היסטוריה משותפת ארוכת שנים, האיחוד האירופי, המשפיע על חיי היומיום של למעלה מ־ 450 מיליון איש, הוא שותפה הכלכלי החשוב ביותר של ישראל. כבר ב־1958 הייתה ישראל למדינה השלישית בעולם שהציבה משלחת דיפלומטית במטה הקהילות האירופיות בבריסל, דבר שהידק את היחסים בין ישראל לאירופה, והפך את ישראל לשחקנית מובילה בזירה הבינלאומית.
חטיבת אדנאואר ללימודי פוליטיקה וחברה אירופית מציעה מגוון רחב של פעילויות העשרה, ביניהן: סיורים לימודיים בישראל ובחו"ל, מפגשים בהשתתפות שגרירות ודיפלומטים מהארץ ומאירופה, הרצאות בנושאים אקטואליים, ליווי צמוד בתהליך חילופי הסטודנטים, אירועי תרבות ועוד. זה ה־מקום עבור כל מי שרוצה להוסיף זווית בינלאומית ללימודים.
הסטודנטים והסטודנטיות בחטיבה מפתחים ראיה רחבה, ביקורתית ומגוונת, ויוצאים לדרך כשהם מצוידים בידע ובכלים הנחוצים לניתוח הזירה הפוליטית הבינלאומית והאירופית המשתנה. אנחנו מזמינים אותך לחווית לימודים שאין באף מקום אחר, כבר בשנת הלימודים הקרובה.
למה ללמוד פה?
אם אין דבר כזה מבחינתך לטוס לחו"ל בלי להבין לעומק את הפוליטיקה, ההיסטוריה והחברה של המדינה בה ביקרת. אם החלום שלך הוא קריירה עם ניחוח אירופי, אם ישבת פעם בבית קפה הכי מפורסם בעיר וניסית לתפוס כמה מילים בשפה המקומית, אם תהליכים גלובאליים, דיפלומטיה וכלכלה אירופית מרתקים אותך - מקומך איתנו!
בעידן שבו גבולות מזמן נמצאים רק במפה, והדיפלומטיה המסורתית מפנה את מקומה ליוזמות חדשניות, בעידן שבו כלכלה, זהות ולאומיות מניעות תהליכים מדיניים והרשת החברתית הופכת את כולנו לשגרירים
בלחיצת כפתור, כדאי ללמוד במקום שיודע לשלב בין התיאוריה למציאות, לדבר את הדברים ולפגוש אותם פנים אל פנים.
חטיבת אדנאואר ללימודי פוליטיקה וחברה אירופית מציעה שילוב של לימודים עיוניים, הרצאות של מומחים מהארץ ומהעולם לצד לימודי שפה, אפשרות לחילופי סטודנטים, מפגשים עם אנשי מפתח בזירה הבינלאומית וסיורים בארץ ובאירופה, שיספקו לך חווית לימודים מאתגרת ומעשירה וארגז כלים שילווה אותך גם לעולם האמיתי.
״החטיבה ומרכז סימון וייל פתחו בפניי עולם שלא הכרתי קודם לכן: חשיבה ביקורתית, מפגשים עם מקבלי החלטות בכל הדרגים וחוויה אירופית דרך הרגליים, הותירו אותי עם חוויות וכלים שלא רבים זוכים להם בתום התואר הראשון.
החטיבה היוותה מקפצה ענקית ליציאה שלי לעולם התעסוקתי״
טל בין,
Project Consultant, APCO Worldwide
״העבודה והלימודים במסגרת המרכז עיצבו את עולמי המחקרי והאקדמי, העניקו לי אינסוף אפשרויות והזדמנויות להכיר אנשים חדשים ומעניינים, להשתתף באירועים בינלאומיים, להביע את דעתי על המתרחש בארץ ובעולם, ובעיקר עיצבו את עולמי המקצועי כפי שהוא בא לידי ביטוי היום״
יואב פרידמן,
ראש רשות המחקר והחדשנות בבצלאל
סיימת את התואר, מה הלאה?
עם תום הלימודים, בוגרות ובוגרי החטיבה זוכים להשתלב בעשייה ובמחקר בתחומים שונים, בהם: ייעוץ פוליטי ואסטרטגי, פרסום ושיווק, משרדי ממשלה, מגזר שלישי, מערכת הביטחון, חברות בינלאומיות, תאגידי מסחר בינלאומיים, קורסי הצוערים של שירות המדינה ועוד.
תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים כלים ומיומנויות להבנת התהליכים המתרחשים באירופה, תוך בחינה מעמיקה של הדיפלומטיה, הפוליטיקה, והחברה, האירופית – מנקודת מבט לאומית ועל לאומית ובדגש על מערכת יחסיה עם ישראל.
וכמובן מילת הקסם - נטוורקינג! קהילת הבוגרים שלנו הולכת וגדלה, ובוגרינו משתלבים במגוון רחב של תחומי עיסוק. כחברים ברשת הבוגרים שלנו תוכלו להכיר את יוצאי החטיבה מכל השנים, לרקום שיתופי פעולה, להתעדכן ברכילות האחרונה מהפרלמנט האירופי ולהחליף מתכונים לארוחה המושלמת - מגספצ'יו ועד קיורטוש.
חפשו אותנו ב-
מרכז סימון וייל ללימודי אירופה בן גוריון
Simone Veil Research Centre
אנחנו גם ב-
Simone Veil Research Centre
www.europebgu.com
ד"ר הילה זהבי - מנהלת
מרכז סימון וייל למחקר וללימודי אירופה בת זמננו
hilape@bgu.ac.il | europe@bgu.ac.il
08-6477064
החטיבה מעודדת את הסטודנטים לנסוע בשנה ב' או ג', לחילופי סטודנטים באירופה, במלגת "+Erasmus".
bottom of page